Детски новини
Шрифт за дислексия
Търси
Подари абонамент
Свържи се с нас
Затвори
Благодарим за съобщението!
Ако имате въпрос или проблем с използването на сайта, пишете ни от тук:
Въведи име, съобщение и имейл или телефон.
ИЗПРАТИ ЗАТВОРИ
Как работи Книговище
Често задавани въпроси
Не. В Книговище няма електронни книги, а само въпросници по тях, които се попълват през детски или учителски профил. В сайта можете да четете единствено детските новини на "Вижте".
Моля, проверете дали въвеждате правилно потребителското име на профила, а не имейла, с който е регистриран. Платформата прави разлика между потребителското име и имейла.
Въпросниците могат да се решават само през детски или учителски профил. Трябва да влезете в профила си, за да решавате въпросници.
 
Подробни инструкции за учителя ще намерите тук. Писмо до родителите с указания за включване на профила на детето им в групата на класа ще намерите тук. Допълнителна информация за възможностите, които предоставят книговищните групи, вижте тук.
Да! И ето защо:
 
1. В тази възраст е важно възрастните да продължават да четат на децата, макар те вече да се учат да четат самостоятелно. Така децата осъзнават, че умението за четене е техният билет към невероятно интересните светове на книгите. Освен това развиването на лексиката е много по-лесно в присъствието на възрастен, който може да разясни непознатите думи. Така децата много по-лесно ги „разгадават“ при самостоятелно четене след това. Въпросниците в Книговище също улесняват процеса на привикване към четенето, защото учат децата да четат внимателно, като ги награждават за всеки верен отговор. Това е забавно и децата почти не усещат, че полагат усилия за придобиването на това толкова важно умение – четенето с разбиране!
 
2. След като научат азбуката, първокласниците сменят буквара с читанка. А по текстовете в читанките има много въпросници в Книговище, достъпни през абонамент за клас. За учителите това е голямо облекчение, защото могат да дадат въпросниците за забавна домашна работа, а системата автоматично да отчете дали децата са разбрали текстовете и къде бъркат. Учителите могат да използват и електронния читателски дневник към всеки въпросник и вместо да носят 25 тетрадки за проверка, да имат всичко в собствения си профил – добре подредено и с възможност за лесен анализ.
 
3. Дигиталните грамоти, с които учителите могат да награждават децата, са допълнение към ежедневните точки и жълтици, които те печелят с четене, и правят четенето още по-стимулиращо занимание за първолаците.
 
По всяка вероятност закупеният абонамент не е активиран, а досега сте използвали платформата в рамките на 20-дневния й безплатен период. Той започва да тече автоматично след създаването на нов профил.

Проверете пощата си за имейла от нас с насоки за активация на абонамент, който трябва да сте получили веднага след закупуването му. Последвайте бутоните в мейла, за да активирате услугата. Можете да активирате абонамента и от раздел „Абонаменти“> „Моите поръчки“ на своя профил.

Ако не намирате насоките в пощата си (включително в папката за спам) или възникне проблем, пишете ни в Месинджър или на [email protected], за да Ви съдействаме. Може също да се свържете с нас на тел. 0887 314742.
 
За да работите като втори учител с групата на друг учител, трябва да уточните коя е работната Ви група. Необходимо е да изберете името на основния учител в падащото меню.
Ако връзката се възстанови в рамките на 20 минути, нека детето отвори отново въпросника – той ще продължи оттам, откъдето е спрял. Ако това е невъзможно или смятате, че техническото прекъсване е провалило играта, детето може да помоли за рестартиране. Ето как: Под резултата на решения въпросник в детския профил има поле "Рестартирай въпросника". При кликване на него се подава заявка за рестарт. Когато профилът на детето е част от група, заявката отива в профила на родителя или учителя, който я е създал. Той/тя трябва да я одобри през раздел „Управление на групата“ (на родителския профил) или „Работа с групата“ (на учителския профил) – меню „Заявки за рестарт“. Ако профилът на детето е индвидуален, искането отива в профила на родителя, създал профила на детето (в меню "Управление на групата"). Ако детето само е създало профила си, заявката стига до екипа на Книговище. Ние го разглеждаме и одобяваме, ако е основателно.
Когато детето участва в група – на семейството или класа – заявката за рестартиране отива в профила на възрастния, който е създал групата. Отидете в раздел „Управление на групата“ (на родителския профил) или „Работа с групата“(на учителския профил) – меню „Заявки за рестарт“ и одобрете искането, ако го смятате за основателно. Ако детето има индивидуален профил, заявката ще пристигне в профила на родителя, създал профила му. Ако детето само е създало профила си и не участва в група, заявката обработва екипът на Книговище. Ако все пак рестартирането се забави много, можете да ни пишете на [email protected], за да съдействаме.
Съвети за насърчаване на четенето
Как да постигнем по-добра четивна грамотност на класа? Чуйте учителите!
Пет начални учители споделят идеи за насърчаване на четенето и ползването на Книговище в клас за подобряване на четивната грамотност
Как да подобрим медийната и гражданска грамотност на класа? Чуйте учителите!
Вижте идеите за работа в клас на 6 учители, които преподаваха медийна и гражданска грамотност в класовете си с детската медия Вижте.
Референтен промокод - какво е това? Двойни отстъпки за добри приятели!
Ново в Книговище! Запознайте се с новата референтна програма на Книг...
Учители, вижте и „Вижте“!
Децата разбират по-добре и помнят по-дълго прочетеното от "Вижте", доказано!
Защо е важно да четем за удоволствие?
Четенето за удоволствие е по-важно за успеха на децата от семейните доходи и социалната среда. Вижте защо.
9 ползи от състезателните игри в учебния процес
Състезанията в Книговище правят децата в пъти по-мотивирани да четат повече. Това споделят с нас и родители, и учители. Какво е обяснението?
Идеи за занимания с тийнейджъри около творчеството на Чарлз Дикенс
Помагалото е предназначени за работа с ученици от 5. клас нагоре или в извънучилищни форми на обучение
KidsTrustNews: Пилотен проект на Книговище и Casoris.si за преподаване на гражданска и медийна грамотност в училище чрез качествена детска медия
Книговище и Casoris.si стартират пилотен проект за преподаване на медийна и гражданска грамотност в училище чрез качествена детска медия.
Идеи за занимания с деца около творчеството на Валери Петров
Помагалото е за деца от 1. до 4.клас и ще бъде в услуга на учители, родители, библиотекари, ръководители на литературни клубове и изобщо на всички възрастни, които имат желание да открият нови теми за разговор с децата и да им предложат ключ към разбирането на думите.
Книговище: Най-добрият помощник на учителя
Как платформата помага на учителите: По-леко и забавно учене, по–добри резултати в училище и... очи, пълни с любопитство и интерес
Какво е детски език? И за какво им е на децата да разбират новините?
Децата опознават различни гледни точки и перспективи и така могат да формират собствено мнение.
Иновативни практики и инструменти за стимулиране на детското четене
За ролята на състезанията, поставянето на цели и потупването по рамото за мотивацията на децата.
Състезанието „Всезнайко“ – ценен помощник и на учителите
Любимо на децата, полезно за учителите - състезанието обогатява и допълва традиционното обучение в клас
Всеки месец – специално предизвикателство от Книговище!
Само на първо и второ число от месеца очаквайте тематичен куиз по статии от "Вижте" и с въпроси от въпросниците на Книговище по детска литература: 50 въпроса за 30 минути!
А може би (не) знаете всичко за филтъра на Книговище?
Как най-лесно и бързо да търсиш по ключови думи и да намираш веднага това, което ти трябва, а дори и повече
Историята на Доби, или как да победиш врага си с книжното чудовище
Как да победиш врага си с четене, да ти вземат интервю и да се прочуеш в града си? Вижте историята на Доби, който някога мразел да чете, а сега го прави с удоволствие.
Предизвикателства на Книговище за деца от родители и учители
Скъпи учители и родители! Често получавахме въпроси кога ще разработим книговищ...
Онлайн обучението ще промени мозъка на децата ни. Готови ли сме за това?
Помагат или пречат новите медии на децата да различават истината от лъжата, да извличат информация и да я превръщат в знание и мъдрост?
Библиотеките в страната вече ползват "Книговище" безплатно
Библиотеките в цялата страна вече могат да ползват Книговище безплатно. А вие, родители, можете да получите от тях код за 30 % отстъпка за семеен или индивидуален абонамент.
Слушайте новините на детски език по радиото!
Вече може да слушате "детски" новини по четири регионални радиостанции - София, Шумен, Видин и Благоевград.
Създаването на въпросници за Книговище – сега още по-лесно и удобно
Въпросници вече се създават изцяло от потребителските профили на авторите и по този начин процесът е по-лесен и удобен.
Магазинът на Книговище ви очаква!
Магазинът на Книговище е готов! Децата вече могат да продължат полезните забавления в Книговище и да...
Видео помощник
Какво е Книговище?
Книговище като инструмент на учителя
Как да си спечелиш отстъпка
Присъединяване на дете към книговищна група през детски профил
Как да поставяте предизвикателства на децата, да им направите удобен списък за четене или просто бързо да им препоръчате определено заглавие
Как се активират въпросници по учебни материали на мобилно устройство?
Как децата правят своята ТОП 3 класация на любимите си книги
Как се активират въпросници по учебни материали на десктоп?
Присъединяване на учител към групата на друг учител
Как се създават въпросници за Книговище?
Как се ползва код за отстъпка?
Бъди информиран
ВКЛЮЧИ СЕ
Каква информация искаш да получаваш от нас?
Всички новини от "Книговище"
Седмичен мейл с детските новини на "Вижте"
Потвърждавам, че имам навършени 14 години
© 2024 Knigovishte.bg Designed by Enthusiasm | UX design by CAMAO | Developed by Childish
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие приемате използваните от нас 'бисквитки'. ПРИЕМАМ